Nedjelja, 26. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Posjetili smo ‘bosanski oktobar fest’: Rijeka ljudi na vašaru u Puračiću, štandovi ispunjeni ‘od igle do lokomotive’

Preuzmite sliku

Danas je zvanično započeo 159. tradicionalni vašar u Puračiću. Velika posjećenost prvog dana obećava da će trgovci koji iz cijele Bosne i Hercegovine, pa i regiona biti zadovoljno trljati ruke naredna tri dana.

Naime, vašar u Puračiću održava se nakon dvogodišnje pauze, a razlog zbog kojeg je ova manifestacija odgađna dvije godine je pandemija korona virusa.

Prepuni štandovi igračaka, tekstilne robe, peškira, ali i suhomesnatih proizvoda, kao i kandiranih slatkiša, te nezaobilazne tahan halve, primamljiv su sadržaj za sve one koji tradicionalno posjećuju Puračićki vašer.

Janjeće pečenje, ćevapi na roštilju, te pilići, mogu se pronaći duž ceste koja posjetioce vodi kroz glavnu ulicu ovog vašera, te se veliki broj posjetilaca odlučio nešto prezalogajiti pa nastaviti obilazak štandova.

Detalje prvog dana najposjećenije manifestacije ovakvog tipa na našem području možete pogledati u galeriji fotografija koju je zabilježio fotograf portala Tuzlanski.ba.

Tokom tri dana vašara (12. do 14. oktobra) glavne ceste koje vode kroz naselje Puračić bit će zatvorene za saobraćaj.

Tokom manifestacije, za tri dana ulicama Puračića prodefiluje na desetine hiljada ljudi, nekada i stotine iz BiH i regije. (Tuzlanski.ba | Foto: Faruk Begtašagić)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,