Nedjelja, 21. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Poruka za Schmidta: “Tražimo da pregovore o izbornom zakonu vodite uživo u direktnom prenosu”

Preuzmite sliku

“Tražimo da pregovore o izbornom zakonu vodite uživo u direktnom prenosu. Zašto tajnost pregovora o izbornom zakonu, herr Schmidt!”

Naveo je ovo danas, u saopćenju za javnost, Šemsudin Mehmedović, zastupnik SDA u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine.

“Ne skrivajte od građana BiH ono što namjeravate da im nametnete! Pozivam visokog predstavnika i sve probosanske stranke da podrže da se svi pregovori o Izbornom zakonu od sada vode uživo u direktnom prenosu, makar online verziji.

Izborni zakon sigurno se puno tiče susjednih zemalja, i velikih sila, i uticajnih zemalja Evrope. Ali tiče se najviše građana BiH. Naša djeca, braća i sestre su ginuli u ovoj zemlji i za ovu zemlju”, dodao je Mehmedović, istaknuvši:

Svaka njihova smrt je jednako važna. Kao što treba biti jednako važan svaki glas svakog građanina u ovoj zemlji.”

Tajnost pregovora o ovakvim streteškim pitanjima je nedopustiva, njegov je stav.

Kada je Dodik bio u Zagrebu, tražio sam objavu stenograma tih razgovora s Milanovićem. Naravno da nisu objavljeni jer kriju puno toga od javnosti. A pričaju o našoj zemlji.

Ako se ovdje radi o interesu građana i demokratiji, onda nema ništa bolje nego da se razgovori vode uživo u direktnom prenosu i da stenogrami budu dostupni na stranici OHR-a kao i video zapisi. Ako ste demokrata, pokažite to na djelu!”, zaključuje Šemsudin Mehmedović.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje