Subota, 2. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Policijske službenice iz cijele Bosne i Hercegovine podržale pokret #NisiSama

Preuzmite sliku

U periodu od 13. do 17. februara. 2021. godine,  Udruženje “Mreža policijskih službenica” provelo je petodnevnu kampanju u znak podrške pokretu „NisiSama“, koji se bori protiv seksualnog uznemiravanja i nasilja nad ženama.

U okviru kampanje #NisiSama, policijske službenice iz 15 policijskih agencija poslale su poruku podrške i ljubavi svim djevojčicama, djevojkama i ženama koje su žrtva bilog kojeg vida nasilja u privatnom ili javnom životu.

Tokom petodnevne kampanje, na Facebook profilu Udruženja „Mreža policijskih službenica“ @UdruženjeMPS, svaki dan objavljivane su fotografije policijskih službenica na radnom mjestu sa porukom #NisiSama.

U kampanji su učešće uzele policijske službenice iz cijele Bosne i Hercegovine, i to sljedećih policijskih agencija: Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH, Granična policija BiH, Državna agencija za istrage i zaštitu, Federalna uprava policije, Policija Brčko distrikta BiH, Sudska policija FBiH, MUP Kantona Sarajevo, MUP Tuzlanskog kantona, MUP Zeničko-dobojskog kantona, MUP Bosansko-podrinjskog kantona, MUP Kantona 10, MUP Unsko-sanskog kantona, MUP Srednjobosanskog kantona, MUP Hercegovačko-neretvanskog kantona i MUP Zapadno-hercegovačkog kantona.

Predsjednica Udruženja „Mreža policijskih službenica“, Kristina Jozić, izražava zahvalnost svim rukovodiocima policijskih agencija koje su uzele učešće u kampanji na pruženoj podršci i davanju potrebne saglasnosti. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,