Petak, 12. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Pojačana frekvencija vozila na ulazu u Bosnu i Hercegovinu

Preuzmite sliku

Pojačana je frekvencija vozila na ulazu u Bosnu i Hercegovinu na graničnim prelazima Velika Kladuša, Bosanska Gradiška, Gradina, Bosanski Brod i Orašje, saopćeno je iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK), prenosi Anadolu Agency (AA).

Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja su, za sada, do 30 minuta.

Slabiji snijeg jutros pada na području Mliništa i Blidinja, ali se ne zadržava na kolovozu. U jutarnjim satima magla smanjuje vidljivost na putnim pravcima Gračanica – Doboj – Maglaj i Livno – Kamensko. Vozi se po suhom ili mjestimično vlažnom kolovozu.

Skreću pažnju na odrone kamenja i zemlje na kolovoz. Tokom dana iz BIHAMK-a očekuju pojačanu frekvenciju vozila, pa vozače savjetuju da budu maksimalno oprezni, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja.

Zbog radova na asfaltiranju danas i sutra od osam do 17 sati obustavlja se saobraćaj na regionalnom putu Jezero – Šipovo.

Zbog radova u tunelu Crnaja (Konjic – Jablanica) tokom dana saobraća se naizmjenično-jednom trakom, dok se u noćnim satima (23:30 do 04:30 sati) saobraćaj obustavlja.

Zbog radova u tunelu Skela, na magistralnom putu Jajce – Donji Vakuf tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Olovo – Kladanj (Olovske Luke), Jablanica – Mostar (dionica od Komadinovog vrela do mosta Begića i Begovića), Doboj – Gračanica (u Klokotnici), Grude – Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac – Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča – Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno-jednom saobraćajnom trakom.

Povodom katoličkog Božića, od danas u 12 sati do sutra veče do ponoći bit će zabranjen prevoz eksplozivnih materija na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,