Nedjelja, 3. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Pjevaču prijete 3 godine zatvora: Evo zašto je raspisana potjernica za Dadom Glišićem

Preuzmite sliku

Osnovni sud u Banjaluci raspisao je centralnu potjernicu za Dragoslavom Dadom Glišićem.

Poznati banjalučki pjevač našao se na potjernici, jer se nije pojavio na suđenju po optužnici Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Dadi Glišiću i njegovom ocu Milivoju Glišiću sudi se zbog krivičnih djela sprečavanje službenih osoba u obavljanju službene radnje i ugrožavanja sigurnosti.

Prema navodima iz optužnice, krivična djela izvršena su u junu 2017. godine tokom neuspjele deložacije FK Džaja i vraćanja zemljišta i objekta u posjed FK Jedinstvo.

Milivoje Glišić zvani Džaja i Dragoslav Glišić zvani Dado su prema optužnici 5. juna 2017. godine u Banjaluci, oko 8 časova ujutro, u Ulici Rade Radića bb, ispred objekta i fudbalskog terena FK Džaja, spriječili sudskog izvršitelja Okružnog privrednog suda u Banjaluci, K.S, da sprovede prinudno izvršenje radi ispražnjenja i predaje u posjed FK Jedinstvo nekretnina označenih kao k.č. br. 1461/1 i k.č. br. 1461/2 – navodi se u optužnici banjalučkog tužilaštva, Srpskainfo.

 • Dodaje se kako su optuženi objekat nad kojim je trebalo sprovesti prinudno izvršenje ogradili žicom, prijeteći da je ona pod visokim naponom električne energije. Na ovu žicu, Glišići su prethodno postavili fotografije sudskog izvršioca S.K, njegove porodice i oštećenog, A.Č, predstavnika tražioca izvršenja, sa natpisima uvredljivog sadržaja, te su u dvorištu postavili jednu plinsku bocu i pustili više pasa, prijeteći da će ukoliko se pokuša sa prinudnim iseljenjem tog objekta, “dići u vazduh sve”.

  Prema navodima iz optužnice Dado Glišić je tada prijetio oštećenom Admiru Čavki da će ubiti njega i njegovu porodicu i rekao mu da zna gdje živi.

  U optužnici se dalje navodi da je Dado Glišić prijetio i oštećenom S.K. da se pozdravi sa djecom, jer ih više nikada neće vidjeti.

 • Zbog tih prijetnji sudski izvršitelj nije mogao da sprovede prinudno izvršenje nad navedenim nekretninama, a kod oštećenog Admira Čavke izazvalo je strah za vlastiti život i život i sigurnost njegove porodice.

  – Dakle, prijetnjom da će neposredno upotrijebiti silu, optuženi su spriječili službeno lice u institucijama Republike Srpske u vršenju službene radnje koju je preduzelo u okviru svojih ovlašćenja i ugrozili su sigurnost lica prijetnjom da će njega ili blisko lice lišiti života. Čime je osumnjičeni Milivoje Glišić učinio krivično djelo sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje, a osumnjičeni Dragoslav Glišić krivično djelo sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje u sticaju sa krivičnim djelom ugrožavanje sigurnosti – navodi se u optužnici.

  Deložacija FK Džaja završena je juče, kada su FK Jedinstvu fudbalski teren i prizemlje porodične Glišića. (Foto: Miomir Jakovljević/Ringier)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje