Ponedjeljak, 26. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

PDA čestitao Predsjedništvu BiH na imenovanju Borjane Krišto

Preuzmite sliku

Pokret demokratske akcije čestita Predsjedništvu Bosne i Hercegovine na imenovanju Borjane Krišto za mandatara Vijeća ministara Bosne i Hercegovine.

˝Ovo imenovanje, do sada najbrže od prvih Općih izbora u političkoj historiji naše države, pokazatelj je da je Bosna i Hercegovina spremna napraviti veliki iskorak u evropske integracije, a time i NATO put što predstavlja njen strateški cilj i dugoročnu viziju razvoja.

Ne zaboravimo ni činjenicu da Bosna i Hercegovina na čelu Vijeća ministara prvi put ima ženu – ženu koja je spremna hrabro i odlučno odgovoriti svim zadacima sadržanim u dokumentu ‘Smjernice, načela i ciljevi u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti na razini BiH za razdoblje 2022-2026. godine’.

Stoga će stranke Osmorke, HDZ i SNSD svojim iskrenim i poštenim radom, trudom i zalaganjem pomoći Vijeću ministara da donese sve pozitivne promjene kako državi, tako i svim njenim građanima i da Bosna i Hercegovina krene u svijetlu budućnost i konačno postane dio evropske porodice˝, saopšteno je iz PDA.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje