Srijeda, 28. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Paroh Slaviša Đurić: Vaskrsenje je pobjeda života nad smrću

Preuzmite sliku

U specifičnim uslovima uzrokovanim pandemijom koronavirusa, pravoslavni vjernici u Bugojnu dočekali su veliki blagdan – Vaskrs.

Po riječima bugojanskog paroha Slaviše Đurića, praznična atmosfera nije, ipak, izostala u domovima građana koji su se, i ovaj put, posebno pripremali za ovaj dan.

‘Poštujemo upute nadležnih institucija, pa su tako i sedmonedjeljne pripreme za Vaskrs protekle na drugačiji način, od onog na koji smo svi navikli. Liturgije smo služili bez prisustva vjernika, koji su se molili iz svojih domova’ – kazao je.

Izrazio je nadu da će prisutni problemi u svijetu brzo proći, i da će pravoslavni hramovi ponovo biti otvoreni za vjernike.

‘Sve bude, i prođe, pa će i pandemija, uz Božju pomoć, proći. Jednostavno, moramo se pridržavati onoga što nam kažu stručna lica, moliti Bogu i tražiti milost i oprost za svoje grijehe. I uvijek, a posebno danas, shvatiti da je vaskrsenje pobjeda života nad smrću, i nada u vječni život’ – poručio je paroh Slaviša Đurić.

Uz želju vjernicima da im blagdanski dani “budu na radost duše“, svima koji slave Vaskrs uputio je tradicionalnu čestitku, riječima: “Hristos vaskrse – Vaistinu vaskrse!(Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,