Ponedjeljak, 4. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

“Ovo nije Pomozi.ba, ovo je Bosna i Hercegovina!”

Preuzmite sliku

Građani Bosne i Hercegovine ponovo su danas pokazali koliko veliko srce imaju. Naime, u prostorijama humanitarne organizacije Pomozi.ba nalazi se nepregledni dio donacija u vidu robe koji su bh. građani poklonili narodu Turske i Sirije nakon razornog zemljotresa koji ih je zadesio početkom sedmice.

Reporterka N1 Aleksandra Tolj Ružić nalazi se u centru na Čengić Vili. Kako je objavila, tu je i veliki broj volontera koji pomažu razvrstati robu.

Iz Pomozi.ba su naglasili da se šalje isključivo zimska odjeća i obuća, deke, vreće za spavanje i ostale stvari pogodne za zimski period. Što se hrane tiče, zamolili su da to bude isključivo suha hrana. Također, potrebna je i hrana za bebe, kao i pelene.

Iz ove organizacije su zamolili sve građane da ne donose više robu na Čengić Vilu, nego u Blažuj u njihov drugi centar, gdje se također sortira roba.

Danas su na društvenim mrežama objavili i kako izgleda akcija volontera na lokaciji u Blažuju, uz naslov “Ovo nije Pomozi.ba, ovo je Bosna i Hercegovina!”.

Direktor Pomozi.ba Elvir Karalić uputio je jučer apel stanovnicima Sarajeva.

“Nama bukvalno fali sto ljudi. Nama je haos, Zatrpani su nam Azići, zatrpana je Čengić Vila”, kazao je i pozvao građane da pomognu:

“Sutra (op.a. danas) ko god bude mogao od vas, što više ruku. Više nam sutra znači čovjek nego donacija od 500 KM”.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,