Ponedjeljak, 4. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ovako izgleda skladište u Blažuju organizacije Pomozi.ba

Preuzmite sliku

Akcija humanitarne organizacije Pomozi.ba za za zemljotresom pogođena područja u Turskoj i Siriji još jednom je pokazala koliko veliko srce imaju Bosanci i Hercegovci.

Hiljade građana donosili su deke, vreće za spavanje, zimsku garderobu, obuću, grijalice… Sve su to sortirale i pakovale stotine volontera uz odličnu organizaciju ljudi velikog srca iz organizacije Pomozi.ba. U akciju su se uključile i brojne firme koje su obezbijedile hranu i napitke za volontere, ali i besplatan prijevoz.

Skladišta Pomozi.ba su puna, a oni su objavili da je akcija prikupljanja pomoći u vidu garderobe, deka i drugih potrepština završena.

– Prikupili smo dovoljan broj donacija i, prema informacijama koje dobijamo iz Turske, nema potrebe da skupljamo dodatne količine ovih potrepština. Za novčane donacije i dalje je otvoren humanitarni telefon 17006 čijim pozivom donirate dvije KM, kao i web platforma, te bankovni računi. Na prethodnoj objavi vidjeli ste brdo donacija, a to brdo se polako pretvara u sortirane palete, s tim da je ovo samo jedna od lokacija na kojoj smo zadnjih dana radili. Posljednji volonteri upravo završavaju sa radom i tempo jeste jak, ali energija je neopisiva – stoji u objavi Pomozi.ba na Facebooku.

U ovoj objavi objavljena je fotografija skladišta u Blažuju na adresi Blažuj 78, zgrada Bosanka.

Volonteri će i narednih dana sortirati prikupljenu pomoć u skladištu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,