Ponedjeljak, 20. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

OSA i FUP u akciji “Dolina”: Uhapšene dvije osobe koje su prijetile zastupniku u Skupštini SBK

Preuzmite sliku

Policijski službenici Federalne uprave policije i Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona su danas, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Srednjobosanskog kantona uz asistenciju Obavještajno-sigurnosne agencije BiH proveli operativnu akciju “Dolina”, te su tom prilikom slobode lišili dvije osobe V.B. (1975) i A.V. (1987) iz Novog Travnika.

Osobe se sumnjiče za izvršenje krivičnih djela „Iznuda“, „Izazivanje opće opasnosti“, „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“, „Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija“.

Osumnjičene osobe su duži vremenski period, s ciljem sticanja protivpravne imovinske koristi, uz prijetnju silom od zastupnika u Skupštini Srednjobosanskog kantona vršili iznudu, odnosno zahtijevali određeni novčani iznos, saopćeno je iz Federalne uprave policije.

  • Prilikom pretresa pronađen je veći broj komada vatrenog oružja, određena količina materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu Cannabis, veća količina novca, te mobilni telefonski aparati i sim kartice koji su korišteni u izvršenju krivičnih djela.

    Navedene osobe bit će predate Kantonalnom tužilaštvu Srednjobosanskog Kantona na daljnje postupanje uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

    Policijski službenici Federalne uprave policije i Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona nastavljaju poduzimati radnje iz svoje nadležnosti u cilju nastavka dokumentovanja krivičnih djela i drugih počinilaca koji se mogu s tim dovesti u vezu, navodi se u saopćenju.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje