Ponedjeljak, 22. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Omer Berbić: Iako je više na nebu nego na zemlji, Vlada TK ne može upravljati aviosaobraćajem

Preuzmite sliku

Aviokompanija Lumiwings otkazala je sve letove sa tuzlanskog aerodroma. Tim povodom reagovao je Omer Berbić, potpredsjednik Kantonalnog odbora Naše stranke u TK.

„Zbog otkazivanja letova, putnici, ali i građani općenito, ogorčeni su na aviokompaniju Lumiwings i to s pravom. Međutim, veći krivac za stanje u aviosaobraćaju kad je u pitanju TK je Vlada. Vlada TK je dala Lumiwingsu subvencije u iznosu od 2,5 miliona KM da bi grčka kompanija dovela avion star 27 godina, napravila loše linije i, u konačnici, suspendovala letove. Šta se dešava sa novcem od karata koje su unaprijed kupljene, to niko ne zna.

Iako je više na nebu nego na zemlji, Vlada TK ne može upravljati aviosaobraćajem. S obzirom na to da na pozive za ostavke ne reaguju, kako bismo barem nešto spasili, predlažem Vladi TK da Aerodrom Tuzla pretvore u autobusku stanicu, očigledno su nesposobni da se bave avioprevozom.

Ova vlada TK, sklepana od pripravnika, nižih referenata u javnim preduzećima i vjeroučitelja očigledno nije sposobna za upravljanje manjom porodičnom farmom a kamoli kantonom.“

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje