Utorak, 28. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Oglasio se HDZ BiH: Naš narod je ponovno poslao jasnu poruku o ujedinjenosti političke porodice HDZ-a u obje domovine

Preuzmite sliku

Saopćenjem za javnost oglasio se HDZ BiH, te je tim putem zahvalio biračima na izvrsnom odazivu na izborima za Hrvatski sabor.

“Poštovani hrvatski narode širom Bosne i Hercegovine, Uvaženi birači, poštovani članovi i dragi simpatizeri,

u ime Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine i ovim putem izražavamo svoju duboku zahvalnost svim Hrvaticama i Hrvatima koji su na izborima za zastupnike u Hrvatski sabor iskoristili svoje biračko pravo i iskazali plebiscitarnu podršku kandidatima okupljenima oko sestrinske stranke, Hrvatske demokratske zajednice.

Visoka izlaznost i dokazana podrška Hrvata u Bosni i Hercegovini politikama Hrvatske demokratske zajednice zalog su i za trajno i neupitno ojačavanje suradnje na izgradnji evropske Bosne i Hercegovine, zaštiti prava Hrvata kao konstitutivnog naroda te izgradnji boljih prilika za Hrvate i sve ostale žitelje u Bosni i Hercegovini.

Naš narod je ponovno poslao jasnu poruku o ujedinjenosti političke porodice HDZ-a u obje domovine, potvrđujući snagu hrvatskoga zajedništva i snagu Hrvatske demokratske zajednice u Bosni i Hercegovini i Republici Hrvatskoj. Poštovane Hrvatice i Hrvati, dozvolite stoga još jednom iskazati najdublju zahvalnost u ime najsnažnije političke obitelji i stožerne stranke hrvatskoga naroda u Bosni i Hercegovini, stoji u saopćenju HDZ-a BiH.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,