Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Oglasio se Denis Stojnić: Nisam palio automobile po Osmicinom nalogu

Preuzmite sliku

Zbog članaka u medijima, kojima se se na različite načine interpretiraju navodi tužiteljice sa sudskog ročišta u predmetu protiv Ranka Debevca i Osmana Mehmedagića Osmice, oglasio se Denis Stojnić.

“Jesam dao izjavu u svojstvu svjedoka u ovom slučaju, ali nisam palio automobile i nisam nikog “premlaćivao” po nalogu bivšeg direktora OSA-e i ne bih to učinio ni po čijem nalogu, jer ja nisam ničija privatna svojina da bi mi tako nešto neko mogao narediti ili me na to nagovoriti! Dešavalo se da su me neki ljudi u prošlosti pitali za takve kriminalne radnje, ali sam ih držao neozbiljnima i smatrao, zaista, lošom šalom. Ozbiljnost takvih pitanja sam izjednačavao sa naučnom fantastikom”, naveo je Stojnić.

U demantu je naveo da je imao počasnu iskaznicu OSA-e i da ju je vratio.

“OSA iskaznicu jesam imao, nikada je nisam zloupotrijebio i istu sam dobrovoljno predao Tužilaštvu BiH. Zato ću istu opet posjedovati, jer sam radio sve po zakonu od kada sam je dobio”, napisao je.

Podsjetimo, Stojnić je kako su mediji ranije objavili bio i vlasnik počasne iskaznice OSA-e BiH što je u svom demantu priznao.

O zahtjevima za premlaćivanje određenih osoba koji su upućeni Stojniću govorila je i tužiteljica Tužilaštva BiH na nedavno održanom ročištu Mehmedagiću i Debevcu, navodeći da se te tvrdnje trebaju dodatno istražiti.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,