Utorak, 27. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Oduzeta veća količina novca tokom akcije u kojoj su uhapšena tri poreska inspektora

Preuzmite sliku

U pretresu u okviru policijske akcije “Afrodita”, tokom koje su uhapšena tri poreska inspektora, pronađena je i oduzeta veća količina novca, mobilni telefoni, poslovna dokumentacija i drugi predmeti koji će poslužiti u daljoj istrazi, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Tri lica čiji su inicijali I.G, D.T. i S.D.M, koja su uhapšena u akciji “Afrodita“, policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske predali su jutros Republičkom javnom tužilaštvu.

Protiv ovih lica podnesen je izvještaj o učinjenim krivičnim djelima primanje mita i trgovina uticajem.

Poreska uprava Republike Srpske saopštila je juče da podržava sve aktivnosti policije i tužilaštva koje imaju za cilj suzbijanje korupcije i kriminala, te će po dobijanju kompletnih i zvaničnih informacija o hapšenju tri inspektora biti odlučeno i o pokretanju disciplinskog postupka protiv njih.

Vezano | U centru grada uhapšeni uposlenici Poreske uprave

Iz Poreske uprave su poručili da aktivno sarađuju sa MUP-om Republike Srpske u vezi sa hapšenjem tri inspektora Područnog centra Banjaluka.

“Aktivno sarađujemo sa MUP-om Srpske, a po nalogu Tužilaštva Srpske, te dostavljamo potrebne informacije u vezi rada pomenuta tri službenika, za koje se osnovano sumnja da su izvršili krivična djela”, navodi se u saopštenju.

Tri lica zaposlena u Poreskoj upravi Republike Srpske uhapšena su juče u akciji kodnog naziva “Afrodita” na području grada Banjaluka zbog sumnje da su počinila krivična djela primanje mita i trgovina uticajem.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje