Četvrtak, 30. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Održana sjednica Stručnog kolegija Ministarstva odbrane BiH

Preuzmite sliku

Šesta sjednica Stručnog kolegija Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine, kojom je predsjedavao ministar odbrane BiH Sifet Podžić, održana je danas u Domu Oružanih snaga BiH (OSBiH) u Sarajevu.

Na dnevnom redu, između ostalog, bile su i informacije o realizaciji ugovora za nabavku usluga za Ministarstvo odbrane i OSBiH u tekućoj godini, a kao izvjestioci za ove tačke dnevnog reda bili su pomoćnik ministra odbrane za nabavu i logistiku Borislav Jezeraškić i zamjenik načelnika Zajedničkog štaba OSBiH za upravljanje resursima generalmajor Gojko Knežević.

Razgovarano je i o Programu rada Ministarstva odbrane BiH za 2021. godinu, a izvjestilac za ovu tačku dnevnog reda bio je sekretar Ministarstva odbrane BiH Muhamed Smajić.

Nakon diskusije i usvajanja zaključaka, ministar Podžić dao je smjernice za dalji rad nadležnim organizacionim jedinicama, pri čemu je naglasio značaj realizacije svih zadataka koji će, u skladu sa zakonom, dovesti do jačanja integriteta institucija odbrane, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MOBiH. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje