Utorak, 21. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Odata počast poginulim pripadnicima Specijalne jedinice MUP-a RBiH ‘Bosna’

Preuzmite sliku

Ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Omer Osmanović sa saborcima danas je položio cvijeće i odao počast poginulim pripadnicima Specijalne jedinice MUP-a RBiH “Bosna”, povodom obilježavanje 29. godišnjice formiranja te jedinice.

– Kao ponosni pripadnik ove slavne jedinice u kojoj je, nažalost, poginuo 81 specijalac i jedna borkinja, rahmetli Dalila Tufo, i koji su svoje živote na ovaj način ugradili u temelje naše jedine domovine Bosne i Hercegovine u skladu s propisanim epidemiološkim mjerama na prigodan način obilježili smo ovaj za sve nas važni dan – kazao je Osmanović.

  • Podsjetio je i da su pripadnici ove jedinice popularno nazivani “vojnicima sreće”, iako su mnogi od njih svoje živote izgubili braneći svoje kuće, naš grad i našu jedinu domovinu Bosnu i Hercegovinu.

    – Nažalost, prekinuti su njihovi životi, a mnogi od njih su danas mogli biti naučnici, profesori, doktori… ali nisu – rekao je Osmanović.

    U okviru sjećanja na prve dane otpora agresiji koji su među prvima pružali pripadnici ove jedinice, položeno je cvijeće i odata počast na mezarju Kovači, te groblje Lav, ali i na mezar prvog predsjednika Predsjedništva Bosne i Hercegovine Alije Izetbegovića, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS. (Fena)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje