Srijeda, 17. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Očekuje se pojačan promet vozila na većini puteva kao i na graničnim prelazima

Preuzmite sliku

Na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove vidljivost je smanjena zbog jutarnje magle.

Kako navode iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK) i danas se očekuje pojačan promet vozila na većini puteva u Bosni i Hercegovini, kao i na graničnim prelazima.

Povećan je broj biciklista, motociklista i korisnika električnih romobila, posebno u gradskim zonama. Mole se stoga svi učesnike u saobraćaju da budu maksimalno oprezni i da poštuju saobraćajne propise. Vozači teretnih vozila mole se da se nakratko isključe iz saobraćaja kada iza sebe primjete dugu kolonu vozila, kako bi se izbjegla rizična preticanja.

Brojne su dionice sa aktuelnim radovima, tako da se preporučuje vozačima da planiraju svoje putovanje u skladu sa očekivanim zastojima.

Zbog radova na dionici regionalnog puta Brčko-Cerik (Bukvičko brdo) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce (M-1.8 Cerik-Lončari-Brčko, za putnička vozila Donja Skakava-Ulice-Vitanovići).

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima: Ripač- Dubovsko, Bihać-Kamenica i Kiseljak-Busovača, kao i na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova), Kladanj (iz smjera Olova) i Hadžiće.

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 km/h.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima: Bosanska Gradiška, Gradina, Izačić, Velika Kladuša, Doljani i Deleuša. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje