Nedjelja, 5. Jula 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Obuku o razvoju liderskih vještina pohađalo 100 policijskih službenica

Na Jahorini je danas završena dvodnevna radionica na temu „Razvoj liderskih vještina“ kojoj je prisustvovalo 35 policijskih službenica iz agencija za provođenje zakona u BiH.

Radi se o trećoj radionici ovog tipa, koja je realizirana u okviru projekta „Jačanje kapaciteta policijskih službenica-potencijalnih liderica“, koji Udruženje „Mreža policijskih službenica“ provodi uz podršku Ambasade SAD.

U okviru pomenutog projekta, od jula do septembra ove godine, oko 100 policijskih službenica uspješno je završilo predmetnu obuku, čiji je cilj podizanje svijesti o rodnoj ravnopravnosti, razvoj liderskih vještina i osnaživanje policijskih službenica, što će im pomoći u daljem profesionalnom razvoju i napredovanju u karijeri, imajući u vidu činjenicu da u policijskim strukturama u BiH gotovo nema žena na rukovodećim pozicijama, odnosno mjestima odlučivanja.

Radionica je ocijenjena višestruko korisnom od svih polaznica. Pored ukazivanja na korisnost obrađenih tema u daljem radu i profesionalnom napredovanju, posebno je istaknut značaj umrežavanja sa policijskim službenicama iz velikog broja policijskih agencija sa svih nivoa u BiH, međusobno upoznavanje i razmjena iskustva.

U okviru pomenutog projekta, Udruženje će u oktobru realizirati Okrugli sto na temu „Liderice u sigurnosnom sektoru“  na kojem će službenice iz sektora sigurnosti i odbrane koje su dosegle najviše pozicije podijeliti svoja iskustva sa kolegicama, sa fokusom na izazove sa kojim su se susretale tokom svoje profesionalne karijere i načine prevazilaženja istih, saopćeno je iz Udruženja “Mreža policijskih službenica”. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,