Ponedjeljak, 22. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Obuku o razvoju liderskih vještina pohađalo 100 policijskih službenica

Preuzmite sliku

Na Jahorini je danas završena dvodnevna radionica na temu „Razvoj liderskih vještina“ kojoj je prisustvovalo 35 policijskih službenica iz agencija za provođenje zakona u BiH.

Radi se o trećoj radionici ovog tipa, koja je realizirana u okviru projekta „Jačanje kapaciteta policijskih službenica-potencijalnih liderica“, koji Udruženje „Mreža policijskih službenica“ provodi uz podršku Ambasade SAD.

U okviru pomenutog projekta, od jula do septembra ove godine, oko 100 policijskih službenica uspješno je završilo predmetnu obuku, čiji je cilj podizanje svijesti o rodnoj ravnopravnosti, razvoj liderskih vještina i osnaživanje policijskih službenica, što će im pomoći u daljem profesionalnom razvoju i napredovanju u karijeri, imajući u vidu činjenicu da u policijskim strukturama u BiH gotovo nema žena na rukovodećim pozicijama, odnosno mjestima odlučivanja.

Radionica je ocijenjena višestruko korisnom od svih polaznica. Pored ukazivanja na korisnost obrađenih tema u daljem radu i profesionalnom napredovanju, posebno je istaknut značaj umrežavanja sa policijskim službenicama iz velikog broja policijskih agencija sa svih nivoa u BiH, međusobno upoznavanje i razmjena iskustva.

U okviru pomenutog projekta, Udruženje će u oktobru realizirati Okrugli sto na temu „Liderice u sigurnosnom sektoru“  na kojem će službenice iz sektora sigurnosti i odbrane koje su dosegle najviše pozicije podijeliti svoja iskustva sa kolegicama, sa fokusom na izazove sa kojim su se susretale tokom svoje profesionalne karijere i načine prevazilaženja istih, saopćeno je iz Udruženja “Mreža policijskih službenica”. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,