Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Obratio se Dodik nakon Schmidtove odluke: Evo šta je sve najavio

Preuzmite sliku

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas, tokom govora na Mrakovici, da vjeruje u jedinstvo Srpske i Srbije, državno i narodno.

“Spremni smo zbog toga na jačanje teritorijalnog integriteta Srbije, da svoj teritorijalni integritet žrtvujemo i zadržimo u okviru BiH, sve dotle dok nam se garantuju dejtonska prava, a onda, kada to više ne bude, onda bismo morali da vodimo politiku ujedinjenja”, poručio je Dodik na Mrakovici na obilježavanju 81 godine od Bitke na Kozari.

On je naveo da će proglasiti važećim zakone koji su dobili podršku dvotrećinske većine u Narodnoj skupštini, a onda, vjerovatno, krenuti u procedure pred sudom, donijeti odluke o neprihvatanju nadležnosti Suda BiH, Tužilaštva i SIPE  na prostoru Republike Srpske.

“U tom trenutku ojačaćemo našu entitetsku liniju, šta god to značilo”, dodao je Dodik, prenijela je Srna.

On je najavio da će u jesen, kad sve bude vidljivo, zatražiti novo povjerenje za politiku koju će tada predložiti.

“Ona podrazumijeva borbu za status. Ako sada pokleknemo, nestaćemo za deset godina na ovim prostorima. Ako sada istrajemo, opstaćemo na ovim prostorima…Ja moram da branim ovaj narod, spreman na žrtvu i ići ću do kraja. Ići ću do kraja jer nemam drugog izbora”, poručio je Dodik.

On je pojasnio da “kraj” podrazumijeva ili “oduzimanje imovine ili opstanak Republike Srpske, ali bez Milorada Dodika”.

“Ja sam za ovu drugu opciju”, dodao je Dodik.

On je ponovio uvjerenje da će Srpska jednog dana biti nezavisna i da on ne želi ni da se junači ni da bilo koga bez pokrića navodi na bilo šta.

“Oni (op.a Schmidt i međunarodna zajednica) prave okvir da bi nas, prije svega mene, doveli u sarajevske kazamate da mi tamo sude. Mi ćemo naštu borbu voditi tako što ćemo ostati objedinjeni…Idemo dalje svojim putem. Imate sjajnu Željku Cvijanović, imate odličnu Vladu, imate fenomenalnu poslaničku dvotrećinsku većinu i ne obraćajte se na ove druge, izdajnike”, poručio je Dodik.

On je izrazio uvjerenje da će iza njega doći ekipa mladih, ostrašćenih patriota koji će nastaviti ovu borbu.

“Ja nisam naivan da vjerujem da ću je baš ja završiti”, rekao je Dodik.

On je istakao da “nije spreman da izda”, a da jeste srpeman da “za narod tamniči”.

“Nije naš karakter buntovnički. Nismo mi otišli u Ameriku da rušimo njihova prava, nego su oni došli ovamo”, dodao je Dodik.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,