Utorak, 21. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Objavljena prognoza za posljednju sedmicu jula

Preuzmite sliku

Pretežno sunčano, vrlo toplo, na jugu i sjeveru zemlje vruće, ali ne i posve stabilno vrijeme, karakteristika je vremenskih prilika do kraja sedmice na prostoru Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine (FHMZBiH), javlja Anadolu.

U centralnim i sjevernim područjima Bosne i Hercegovine mogući su pljuskovi, lokalno praćeni grmljavinom, a nije isključena i pojava grada. Izraženije vremenske nepogode najizglednije su u srijedu i četvrtak.

Jutarnje temperature zraka varirat će od 16 do 21 stepen Celzijusa u Bosni, na jugu Hercegovine do 25. Najviše dnevne temperature pretežno između 33 na području pretplaninske Bosne i 38 stepeni na području Posavine i u dolinama rijeka Una, Vrbas, Bosna, Drina i Neretva, u Hercegovini lokalno i do 40 stepeni.

U zadnjoj sedmici jula prema raspoloživim prognostičkim modelima preovladavat će stabilno, pretežno sunčano i natprosječno toplo. U Bosni su mogući lokalni pljuskovi. Izgledan je priliv nešto svježijeg zraka, ali će i dalje biti natprosječno toplo.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,