Srijeda, 17. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Objavljen video snimak napada na novinara Mirzu Derviševića

Preuzmite sliku

Novinar Mirza Dervišević podijelio je na svom Facebook profilu video napada koji se desio na njega 12. januara dogodio u ugostiteljskom objektu Kutak, u Ul. Miroslava Krleže u Brčkom.

Video napada koji svjedoči situaciji koja se dogodila, objavljen je na FB stranici portala Times.ba čiji je urednik i novinar spomenuti Mirza Dervišević.

Podsjećamo, Tužilaštvo Brčko distrikta oglasilo se povodom slučaja novog napada na novinara Mirzu Derviševića kazavši:

“Brzom reakcijom organa gonjenja osumnjičeni B. R. (40) je uhapšen i priveden zbog sumnje da je prema oštećenom počinio krivična djela teške tjelesne povrede, u pokušaju, i ugrožavanja sigurnosti. Organi krivičnog gonjenja u distriktu Brčko hitno preduzimaju radnje dokazivanja njegove krivične odgovornosti i neodložnog procesuiranja. Ubrzo po prijavi ovog događaja, osumnjičeni za ovaj napad je uhapšen i zadržan u maksimalnom trajanju, najprije 24 sata od strane Policije, a zatim i dodatnih 24 sata od strane Tužilaštva. Za to vrijeme je, uprkos izostanku zakonskih razloga za daljnje zadržavanje putem mjere pritvora, izvršena potrebna kriminalističko-tehnička obrada, kao i druge radnje važne za daljnji tok istrage i efikasno procesuiranje osumnjičenog. Osumnjičeni B. R. je odmah ispitan, a uz daljnje intenzivno postupanje Tužilaštva i Policije u provođenju istrage, donošenje tužilačke odluke u ovom predmetu očekuje se u vrlo kratkom roku”, navode iz Tužilaštva Brčko distrikta.

Podsjećaju da Tužilaštvo i Policija Brčko distrikta BiH intenzivno postupaju i na rješavanju slučaja napada na istog novinara, koji se 19. avgusta 2023. godine, takođe u večernjim satima, dogodio u ulici Marina Držića u Brčkom.

“U ovom slučaju, trojica osumnjičenih izloženi su kaznenom progonu zbog sumnje da su prema Derviševiću počinili krivično djelo lake tjelesne povrede. Brojne potrebne radnje dokazivanja u ovom predmetu, nužne za donošenje zakonite i pravilne i tužilačke odluke, provode se bez bilo kakvog odlaganja”, navode iz Tužilaštva BD.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje