Srijeda, 12. Juna 2024.
Tuzlanski.ba logo

Objavljen program Ljetnog Univerziteta u Tuzli: Korisne radionice i predavanja za studente

Preuzmite sliku

Univerzitet u Tuzli i ove godine tokom ljeta održava niz radionica i predavanja za studente kako bi se, oslobođeni klasičnih predavanja koja su prisutna tokom akademske godine, posvetili stručnom usavršavanju u skladu sa svojim ličnim interesima.

Tako će u narednih mjesec dana studenti biti u prilici prisustvovati brojnim predavanjima, radionicama te zabavnim i sportskim aktivnostima koje će se organizirati u okvirima Ljetnog univerziteta. Ovogodišnja centralna tema je „Cjeloživotno obrazovanje i održivi razvoj”, a detaljan program i raspored predavanja i radionica dostupni su na stranici Univerziteta.

Ovogodišnji LJUT svojevrsan je i uvod u rekonstrukciju i izgradnju objekata u Kampusu Univerziteta u Tuzli, te se organizatori nadaju da će već neki od narednih LUT-a biti organiziran u novim univerzitetskim prostorijama u Kampusu.

„Ceremonija otvorenja 29. Ljetnog Univerziteta u Tuzli s razlogom je upriličena upravo u Kampusu. Izgradnja Kampusa je generacijski projekat Kantona i Grada i mislim da protekle dvije godine na tome uspješno radimo. Sada očekujemo realizaciju tendera za izgradnju objekata za smještaj prva četiri fakulteta, što će biti prvi značajniji korak u izgradnju Kapusa, te se nadamo da ćemo 50. godišnjicu Univerziteta dočekati i jednom od novih objekata u Kampusu“, kazala je rektorica Univerziteta u Tuzli Nermina Hadžigrahić.

Ovogodišnji Ljetni univerzitet trajat će do 30. juna.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje