Utorak, 23. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Nusret efendija Kurjaković: Spornu tablu na mjesnom groblju u Gradačcu radnik postavio nepažnjom

Preuzmite sliku

Na mjesnom groblju u Gradačcu osvanula je tabla na ateističkom dijelu groblja sa natpisom Groblje za mješovite brakove. Glavni imam Medžlisa u Gradačcu Nusret efendija Kurjaković kaže da je tablu samoinicijativno postavio radnik koji to groblje uređuje i da je ona uklonjena.

Kurjaković kaže da čim je uočena tabla upućen je zahtjev da se ona ukloni što je na kraju i učinjeno.

“To je naš radnik nepažnjom postavio tu. Službe Medžlisa su čim su tablu primijetile ukonile. Nema više table. Tabla više ne postoji. Nije bilo loše namjere našeg radnika koji se inače odlično bavi uređivanjem grobova”, naveo je Kurjaković za N1.

Takođe, Kurjaković je kazao da je to groblje u sklopu 20 dunuma i da, kako je rekao, najvažnije da se tabla uklonila i naveo da nikakva nova tabla neće biti postavljena.

Podsjetimo, slika table na kojoj je ispisano: Mjesto za ukop građana iz mješovitih brakova, zabranjeno obavljanje bilo kakvih vjerskih obreda, zabranjeno na kaburu – grobu postavljanje bilo kakvih obilježja, širila se društvenim mrežama, a brojni građani negodovali su zbog ovog neprimjerenog natpisa i tražili hitnu reakciju nadležnih u IZ BiH.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,