Utorak, 16. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Novi filmovi snimljeni u Sarajevu dostupni online besplatno

Preuzmite sliku

Ekskluzivan izbor 33 kratka filma snimljena u Sarajevu u okviru projekta “Sarajevo grad filma” dostupan je besplatno online na platformi kina Meeting Point: Ondemand.kinomeetingpoint.ba, na linku: https://ondemand.kinomeetingpoint.ba/page/sgf-2022/.

Mjesec kratkih filmova snimljenih u Sarajevu organizovali su Sarajevo grad filma UNESCO-a i Grad Sarajevo, a filmovi su dostupni gledateljima širom svijeta, saopćeno je iz kina Meeting Point.

“Sarajevo grad filma” je projekt Obala Art Centra – Sarajevo Film Festivala, pokrenut s misijom da otkrije, pruži podršku i promovira talenat filmskih stvaralaca te da omogući njihovu suradnju i razmjenu iskustva u stvaranju zajedničkog filmskog djela.

U okviru ovog projekta je od 2008. godine do danas više od 300 mladih režisera, scenarista, producenata, glumaca, snimatelja, montažera svoje kratke filmove snimilo u Sarajevu. Neki od filmova imali su uspješan festivalski život i ostvarili međunarodni uspjeh.

Novi filmovi na platformi od 23. aprila su: “Alenino putovanje” (Karoly Ujj Meszaros), “Nešto slatko” (Jelena Gavrilović), “Godišnji na moru” (Cristina Grosan), “Veliki skok” (Zulfikar Filandra), “Unazad” (Georgis Grigorakis), “Žena u ljubičastom” (Igor Drljača), “Moja! Moja! Moja sobica!” (Barbara Vekarić).

Svakog dana na online platformi se aktivira novi kratki film, koji je za gledanje dostupan idućih sedam dana. Uz pojedine filmove kao bonus sadržaj je postavljena i video poruka dijela autorske ekipe filma. Program traje do 8. maja.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,