Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Nikšić: Uspjeli smo BiH “prodati” EU bez ispaljenog metka

Preuzmite sliku

Trojka je danas održala press konfereniciju na kojoj je govorila o dobijanju zelenog svjetla za otvaranje pregovora sa Evropskom unijom. Predsjednik SDP-a Nermin Nikšić, rekao je da na ni izbliza nije posao završen, ali da su svjesni da su do sada pokazali da su uigrana ekipa (op.a.Trojka) i da nadopunjuju jedni druge.

Kako je naveo, krenuli su u ovaj proces svjesni svih opterećanja i jako opredijeljeni da probaju promijeniti odnose na političkoj sceni u BiH.

“Na kraju uspjeli smo BiH prodati EU bez ispaljenog metka. Presretni smo da smo došli do ovog nivoa, svjesni smo odgovornosti koju smo uložili u ovo. Ovo je pobjeda politike kompromisa. Bez HDZ-a i SNSD-a i stranki okupljenih oko njih, i poslije silnih razgovora i neslaganja, ustvari je potvrda samo našeg opredjeljenja“, naveo je Nikšić.

Potpuno su svjesni, dalje je rekao, koliko ih tek posla sada čeka. Smatra da će to u budućnosti biti relaksiraniji odnosi i razgovori.

Osim njih, sada za pregovaračkim stolom dobivaju i predstavnike EK i EU.

“Svjesni smo svih izazova koji su pred nama, i stvari koje smo trebali dogovoriti a nismo u prethodnom periodu. Ovo nije pobjeda ni jedne politčke partije, ovo je nešto što smo svi zajedno uradili za građane BiH i želja mi je da uradimo još više kako bi građani BiH osjeti sve blagodati koje imaju građani drugih zemalja u EU. Smatram da će ovo sve dati rezultati i da će BiH desiti da se vraćaju naši ljudi u BiH, a ne da odlaze”, poručio je Nikšić. (N1)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,