Srijeda, 29. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Nikšić u Brčkom: Važno pokazati postojanje državnih institucija

Preuzmite sliku

Članovi Zajedničke komisije za nadzor nad radom Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) BiH u srijedu su u Brčkom razgovarali sa čelnicima Agencije o aktivnostima u ovoj, ali i planovima za sljedeću godinu.

U skladu s godišnjim planom aktivnosti Zajedničke komisije za nadzor nad radom OSA-e, predsjedavajući Zajedničke komisije za nadzor Nermin Nikšić i član Komisije Munib Jusufović sastali su se s generalnim direktorom OSA-e BiH Osmanom Mehmedagićem, zamjenikom generalnog direktora OSA-e BiH Trifkom Buhom i šefom Terenskog ureda OSA-e BiH – Brčko Zoranom Tadićem, saopćeno je iz OSA-e BiH.

“Ovo je prvi u nizu terenskih ureda koje smo obišli. Vrlo je važno da jedna ovakva institucija funkcionira ovdje u Brčko distriktu. Ovo je jedna od točaka gdje je vrlo važno pokazati postojanje državnih institucija jer je Distrikt pod direktnom ingerencijom države BiH. Moram reći da sam zadovoljan s onim što sam čuo od ljudi, a svakako ono na šta trebamo utjecati je da pokažemo građanima Brčko Distrikta i BiH da dajemo sve od sebe da se normaliziraju odnosi u BiH, političke tenzije da se spuste i da se vrate sve priče o odlučivanju u institucije sustava”, kazao je Nikšić nakon sastanka.

Na sastanku je još jednom naglašeno da su ovakve posjete organima i institucijama koje prirodom svoje djelatnosti potpadaju u nadležnosti Komisije, važan element efikasnog parlamentarnog nadzora.

Nikšić i Jusufović upoznali su se na terenu na najdirektniji način s konkretnim radom uposlenika OSA-e BiH, te sagledali realno stanje na terenu iz nadležnosti koje ima Zajednička komisija za nadzor nad radom Agencije. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,