Četvrtak, 23. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Nermina treba našu pomoć: Zbog jakih bolova i teškoća sa kretanjem potrebna operacija u Istanbulu

Preuzmite sliku

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za Nerminu Mekić sa Ilidže kojoj je zbog jakih bolova i teškoća sa kretanjem potrebna operacija u Istanbulu, javlja Anadolu Agency (AA).

Za nju je u funkciju stavljen humanitarni broj 17042, pozivom se doniraju dvije konvertibilne marke, a broj je jedinstven za sve bh. operatere.

“Nermina boluje od radikulopatije uzrokovane hernijom diska zbog koje je vezana za bolesnički krevet, a također ima i autoimunu bolest – reumatoidni artritis za koji nema lijeka. Njen suprug je preminuo prije godinu dana, a ona živi sa sinom koji je student i predstavlja joj sve na svijetu. Nakon smrti supruga ostali su dugovi, stan u kojem žive je pod hipotekom. Nermina je nastavnica b/h/s jezika i književnosti i duži period na bolovanju”, saopćeno je iz Pomozi.ba.

Za njeno liječenje radikulopatije uzrokovane hernijom diska potreban je operativni zahvat u Istanbulu koji košta 17.000 eura kako bi bol nestala, a Nermina mogla normalno hodati.

Zbog svakodnevnih bolova duži period pije trodone, a bolovi su to koji se ne mogu opisati riječima. Ona se već nalazi u bolnici u Istanbulu, a Pomozi.ba organizacija je dala garanciju bolnici da će pokriti troškove liječenja.

Njoj pored poziva na broj 17042 možete pomoći i uplatama putem web platforme www.pomoziba.org ili transakcijskih računa Udruženja Pomozi.ba.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje