Ponedjeljak, 26. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Neobična situacija u Parlamentu BiH: Svi zastupnici podržali hitnu proceduru Zakona o PDV-u

Preuzmite sliku

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH usvojio je na današnjoj sjednici zahtjev da se prijedlog zakona o dopuni Zakona o porezu na dodatu vrijednost (PDV) razmatra po hitnom postupku.

Prijedlog zakona o dopuni Zakona o PDV-u u parlamentarnu proceduru uputili su poslanici Saša Magazinović, Nenad Grković, Denis Zvizdić, Šemsudin Mehmedović, Jasmin Emrić, Sabina Ćudić, Jasmin Imamović, Predrag Kojović, Ermina Salkičević-Dizdarević, Rejhana Dervišević, Albin Muslić, Mia Karamehić-Abazović, Nihad Omerović, Elvisa Hodžić i Aida Baručija.

Poslanik i predsjedavajući Kluba poslanika SDP-a BiH Saša Magazinović obrazložio je taj prijedlog koji predviđa ukidanje plaćanja poreza na doniranu hranu, napominjući da je UIO podržala zakon i čak pomogla da se on formuliše.

Ubrzo se Magazinović oglasio i na Facebook-u.

“Svi zastupnici podržali hitnu proceduru za Zakon o ukidanju PDV-a na doniranu hranu. Izjasnjenje o zakonu ce biti danas popodne! Divna i neobicna situacija u Parlamentu BiH”, istakao je.

Poslanici su tokom diskusije iskazali bezrezervu podršku dobroj namjeri da se, kako je istaknuto, pomogne onima koji se bave humanitarnim radom i gladnima da dobiju svoj obrok.

Napomenuto je da je neophodno osigurati njegovo najefikasnije provođenje u praksi, te spriječiti sve eventulane zloupotrebe.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje