Utorak, 21. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Nema kvoruma: Odgođena sjednica Vijeća ministara BiH koja je bila zakazana za danas

Preuzmite sliku

Sjednica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, koja je bila zakazana za danas, odgođena je zbog nedostatka kvoruma. Kako je saopćeno iz Vijeća ministara ministri iz reda bošnjačkog naroda obavijestili su predsjedavajuću Borjanu Krišto da nisu u mogućnosti prisustvovati sjednici.

Vijeće ministara BiH danas je, između ostalog, trebalo razmatrati Informaciju o statusu projekta digitalizacije javnih radiotelevizijskih servisa u Bosni i Hercegovini, koju je predložilo Ministarstvo komunikacija i prometa BiH.

Ne dnevnom redu je trebala da se nađe i Informacija o usvajanju drugog privremenog izvještaja o usklađenosti Bosne i Hercegovine s preporukama GRECO-a u četvrtom krugu evaluacije.

Ministri su, između ostalog, trebali razmatrati i Informaciju o potrebi pripreme, provođenja i diseminacije rezultata popisa poljoprivrede u BiH 2023 – 2026. i Prijedlog odluke o formiranju Interresorne radne grupe za pripremu Akcijskog plana za pripremu, provođenje i diseminaciju rezultata popisa poljoprivrede u BiH 2023 – 2026.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje