Utorak, 16. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

“Ne mogu jednom odjavom odjaviti čovjeka kojeg sam najavio najmanje hiljadu puta, ovo će trajati”

Preuzmite sliku

U večerašnjem Centralnom dnevniku na FACE TV, urednik i voditelj Senad Hadžifejzović, se biranim riječima djelimično oprostio kako navodi od kolege, brata i prijatelja Saliha Brkića koji je jutros preminuo u Tuzli u 75. godini života.  

“Umro je Salih Brkić, reporter mrtvih duša, novinar izbjeglica, bilježnik ljudskih sudbina, hroničar sudbina sa istoka, izvještač iz džehenema. Iskreno, ja se večeras ne mogu tek tako oprostoti od Saliha, ne mogu tek tako odjaviti čovjeka, kolegu, brata, prijatelja, ne mogu jednom odjavom odjaviti čovjeka kojeg sam u ovoj emisiji najavio najmanje hiljadu puta. Opraštanje od Saliha Brkića trajat će dugo u ovoj i narednim emisijama.” naveo je Senad Hadžifejzović.

Salih Brkić rođen je 1948. godine u Mostaru. Osnovno i srednje obrazovanje završio je u Stocu. U Tuzli je stekao zvanje inženjera tehnologije. Uz rad je završio i Novinarsku školu u Beogradu. Od 1975. godine profesionalno se bavio novinarstvom, najprije u Radio Banovići, potom u Radio Sarajevu, a zatim u TV Sarajevo. Tokom agresije na BIH Salih Brkić bio je ratni reporter RTV BiH. Do odlaska u penziju radio je na Federalnoj televiziji. I poslije odlaska u penziju Salih Brkić je nastavio raditi novinarski posao, gotovo sve do posljednjeg dana svoga života.

Posljednji ispraćaj Salihu Brkiću će se obaviti ispred Komomorativnog centra u Tuzli u nedjelju 14. maja 2023. godine od 11:30 do 12:30 sati.

Dženaza će se klanjati poslije podne namaza u 13:00 sati ispred džamije u Moluhama, a ukop na mezarju Suljetovići.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje