Subota, 2. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Naše malo Sedini znači puno: Pomozimo joj da živi!

Preuzmite sliku

Mlada sarajevska heroina Sedina Muhibić, poznatija kao Seddina Bosna, s teškim životnim iskušenjima nosi se od rođenja, a ne bez razloga odavno već nosi epitet nevjerovatno hrabre djevojke.

Zbog svoje hrabrosti i pozitivne energije koja je ne napušta ni u borbama s najtežim nedaćama, poznata je i širom naše regije.

Sedina je, podsjetimo, rođena 1991. godine u Sarajevu, ali roditelji su je ostavili po rođenju u Dječijem domu Bjelave te je odrasla u SOS dječijem selu.

Nakon ratnog izbjeglištva vratila se u svoju Bosnu te postala magistrica i uspješna sportašica. Ipak, njeno zdravstveno stanje nije joj dopustilo da nastavi sportsku karijeru. Iza sebe Sedina ima nekoliko operacija zbog povrede koljena doživljene na skijanju.

Operacije koljena nisu bile jedini problem. Već duže vrijeme bori sa bakterijemijom, a to je stanje prisustva bakterija u krvi, koje može dovesti do različitih posljedica, a kod Sedine je dovelo i do srčanih problema. Ovoga puta Sedini je potrebna pomoć svih nas.

– Dobro jutro, Kako silno želim ozdraviti tako sam u nekoliko država pisala bolnicama. Prva konkretna opcija je Švicarska koja je jutros ponudila i predračun kao uslov da me uopšte prime u bolnicu. Predračun podrazumjeva samo krevet 10 dana i reakciju u slučaju problema sa srcem. Bez lijekova i pretraga. Dakle kad krenu riješavati problem, cijena ide još gore.

Jedna dan je 1000 franaka, svaki nalaz, pregled, snimanje ima dodatnu cijenu. Tako da iznos koji ja imam nije dovoljan kad znate da sam 800+ dana u bolnici.. koliko tamo čeka??

Doktor Infektolog koji me pozvao važi za jednog od najboljih i spreman je raditi, ali to košta.

Čekam ponudu iz Italije koja je moj prvi izbor. Ali s obzirom na to da sam u pogoršanju i da teško podnosim sve, evo treću sedmicu kući, hvala HITNA POMOĆ koja pomaže, morat ćemo vjerovatno reagovati brže. Zaista ne bih da u čekanju bakterije odu i na mozak, kosti.. dosta što su posjetile srce. Ako ništa ne uspije onda Amerika.

Tamo ima doktorica koja pravi tim i radi na mom dolasku. U prilogu je predračun iz Švicarske. I svi podaci za uplatu. Želim i da se zahvalim svima na korisnim informacijama i kontaktima koji su me doveli do raznih bolnica u svijetu u kojima su naši doktori balkanci i rade na tome da ozdravim. Hvala svima još jednom i samo ljubičanstveno, napisala je Sedina jutros na svom profilu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje