Srijeda, 28. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Nakon ubistva Amre Kahrimanović oglasio se Sindikat policije MUP-a TK

Preuzmite sliku

Povodom tragičnog događaja,u bistva građanke Tuzle, Amre Kahrimanović, Sindikat policije MUP-a TK izražava najiskrenije osjećaje saučešća njenoj porodici i prijateljima te najoštrije osuđuje ovo ubistvo, kao i svaki drugi vid nasilja.

Imajući u vidu, da je navedeni događaj uznemirio građane grada Tuzla, Tuzlanskog kantona, kao cijelu Bosnu i Hercegovinu, a posebno iz razloga što je ovo krivično djelo počinio policijski službenik Uprave policije MUP-a TK. Sindikat policije obraća se ovim saopštenjem za javnost.

Smatramo štetnim širenje dezinofrmacija o radu policijskih službenika Uprave policije MUP-a TK, kojima se na taj način narušava ugled svih, a čin pojedinca poistovjećuje sa svim policijskim službenicima, što dodatno izaziva osjećaje uznemirenosti i ugroženosti građana Tuzlanskog kantona kao i nepovjerenje u rad pripadnika Uprave policije MUP-a TK, čime se tragični čin pojedinca izjednačava sa svim policijskim službenicima.

Sindikat policije daje punu podršku svim službenim organima da na efikasan, objektivan i zakonit način provedu istragu.

Ističemo, da policijski službenici prvi staju u odbranu lične i imovinske sigurnosti građana, odlučni u toj borbi i svjesni rizika u koje se upuštaju, kao i obaveze koju imaju prema građanima.

Profesionalnost, odgovornost i nepristrasnost su osnovni principi u radu policijskih službenika.

Sindikat policije MUP-a TK, će se uvijek zalagati za poštivanje i provođenje važečih zakonskih propisa  u cilju što uspješnijeg obavljanja poslova i zadataka, navodi se u saopštenju za javnost.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje