Utorak, 16. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Nakon DF-a, sjednicu napustili i zastupnici SDA

Preuzmite sliku

Sjednica Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine o imenovanju Vlade FBiH počela je danas u 14:00 sati.

Nakon što su zastupnici DF-a napustili sjednicu i pridružili se protestima, ostali zastupnici ušli su u burnu diskusiju a na ime Schmidtove Odluke o deblokadi FBiH, odnosno o imenovanju Vlade FBiH.

Tom prilikom javio se i poslanik Mirsad Zaimović, te svoju diskusiju završio zaključkom da i oni napuštaju sjednicu imenovanja Vlade FBiH.

“Nek vam je sretno.  Ja se osjećam poniženim kao parlamentarac. Nadam se da ćete donijeti dobre odluke zbog naše države i djece. Ja u ovom neću da učestvujem”, zaključio je Zaimović, te su i napustili sjednicu.

Vezano | Zastupnici DF-a napustili sjednicu, pridružuju se građanima na protestu

Podsjećamo, pred zastupnicima je danas prijedlog za postizborni  sastav Vlade bez kadrova te stranke, potpisan ranije od predsjednice Federacije BiH Lidije Bradare (Hrvatska demokratska zajednica BiH) te podržan od potpredsjednika FBiH Igora Stojanovića (Socijaldemokratska partija BiH), ali ne i od drugog potpredsjednika Refika Lende (SDA). (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje