Nedjelja, 23. Juna 2024.
Tuzlanski.ba logo

Načelnik u BiH prijavljen tužilaštvu zbog zloupotrebe teške 287.655 KM

Preuzmite sliku

Načelnik Broda Zoran Vidić prijavljen je dobojskom tužilaštvu za zloupotrebu službenog položaja, čime je opština oštetećena za 287.655 KM

Protiv njega je Uprava kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske Okružnom javnom tužilaštvu Doboj podnijela Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu.

Terete ga  da je izvršio krivično djelo zloupotreba službenog položaja.

  • Takođe izvještajem je obuhvaćen i Goran Vasiljević iz Modriče, ovlašteni procjenitelj arhitektonske struke, a njega terete za krivično djelo zloupotreba procjene.

    “Za Z.V. postoji osnov sumnje da je u svojstvu odgovornog lica Opštine Brod zaključilo ugovor o prodaji opštinskog zemljišta sa jednim privrednim društvom iz Gradiške iako je znalo da zemljište ima veću tržišnu vrijednost. Za G.V. postoji osnov sumnje da je kao ovlašteni procjenitelj zloupotrijebio ovlaštenje vještaka za procjenu, te je zadatu procjenu izvršilo paušalno i uopšteno po značajnoj manjoj vrijednosti u odnosu na ranije utvrđivane procjene tržišne vrijednosti”, navode iz MUP-a RS.

    Za navedeni način lica inicijala Z.V. i G.V. su Opštinu Brod oštetila za iznos od 287.655,98 KM, a privredno društvo iz Gradiške je ostvarilo protivpravnu imovinsku korist u istom iznosu.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje