Srijeda, 22. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Načelnik Prozor-Rame: Po cijenu hapšenja neću slati građane u mostarski karantin

Preuzmite sliku

U ovoj odluci Krizni štab civilne zaštite Prozor-Rama je ukazao na pravno-proceduralne propuste Kantonalnog kriznog štaba

Krizni štab civilne zaštite Prozor-Rama donio je odluku o nemogućnosti postupanja po zapovijedi Kriznog štaba Civilne zaštite Hercegovačko-neretvanskog kantona na telefonskoj sjednici koju je održao 20. aprila 2020.

U ovoj odluci Krizni štab civilne zaštite Prozor-Rama je ukazao na pravno-proceduralne propuste Kantonalnog kriznog štaba u Zapovijedi broj: 17-06-40-16-56/20 od 20.04.2020. godine. Također je navedeno da nisu precizirani uslovi i načini prevoza osoba iz općine Prozor-Rama do karantina u Mostaru.  Nije navedena ni tačna adresa gdje trebaju stići osobe i ko će ih primiti.

Općinski štab je u svom odgovoru upozorio na nezakonitost u navedenom postupku zapovijedanja općinskom Štabu CZ. Navedeno je  da općinski Krizni štab nema materijalno tehničke uvjete za provođenje zapovijedi.  Transport osoba za karantin nije u nadležnosti Kriznog štaba civilne zaštite općine Prozor-Rama.

Općinski štab je u svom odgovoru upozorio na nezakonitost u navedenom postupku zapovijedanja općinskom Štabu CZ. Navedeno je  da općinski Krizni štab nema materijalno tehničke uvjete za provođenje zapovijedi.  Transport osoba za karantenu nije u nadležnosti  Kriznog štaba civilne zaštite općine Prozor-Rama.

Predsjednik Kriznog štaba civilne zaštite općine Prozor-Rama dr. Jozo Ivančević je kazao: „Po cijenu osobnog privođenja nisam spreman kupiti  sugrađane i slati ih u neku mostarsku karantin gdje bi se još mogli i zaraziti.“ – rezolutan je bio Ivančević, piše ramski-vijesnik.ba.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje