Srijeda, 17. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Na Trgu Slobode okupilo se oko 1.000 nezadovoljnih građana

Preuzmite sliku

Na Trgu Slobode oko 1.000 građana Tuzle izašlo je na proteste kako bi izrazili svoje nezadovoljstvo.

 • Prije nekoliko dana na društvenim mrežama građani Tuzle, ali i drugih gradova Bosne i Hercegovine odlučili su pokrenuti masovne proteste, a sve zbog nezadovoljstva trenutnim prilikama za život u našoj zemlji. Jedan od razloga za masovne proteste je i potez parlamentaraca koji su u vrijeme inflacije povećali sebi plate za 500 KM.

  Tuzlaci su izašli u 17:00h i poslali jasne poruke nosiocima vlasti.

  “Okupili smo se ovdje na Trgu Slobode da pruzimo podrsku našim građanima u borbi protiv vlasti. Izašao je dovoljan broj ljudi, iako treba još da se priključi. Odjednom ne može se ništa promijeniti, korak po korak. Bitno je iskazati nezadovljstvo, uputiti nekoliko rješenja. Ovaj narod ne može više da trpi ovu vlast. Vrijeme je da ih maknemo, da dođu mladi i prerspektivni ljudi.”, kazao je Nedim Begajac za Tuzlanski.ba.

 • “Građani evo prvi put  ja vjerujen nakn 2014. godine konačno izlaze na ulice i traže svoje zahtjeve. Mi vjerujemo da je ovo samo početak ukoliko vlast ne bude krenula  istinski da radi za one koji su je izabrali.”, kazao je Adi Selman- Karton revolucija.

  Građani su uzvikivali ‘Lopovi, lopovi’ i poručili  da žele ‘Ostavke’. Podsjećamo protest je još uvijek u toku i sve više građana se pridružuje.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , ,