Srijeda, 22. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Na prijedlog Kluba Hrvata prekinuta sjednica Doma naroda Parlamenta Federacije BiH

Preuzmite sliku

Dom naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine prekinuo je sjednicu na prijedlog Kluba Hrvata nakon što je premijer Federacije BiH Fadil Novalić povukao iz procedure predloženi zakon o finansijskoj konsolidaciji javnih zdravstvenih ustanova u Federaciji.

Delegatima je prema dnevnom redu ostalo da se izjasne o Prijedlogu zakona o infrastrukturi prostornih podataka FBiH, nacrtima zakona o Razvojnoj banci Federacije i zakona o zastupanju u osiguranju i posredovanju u osiguranju i reosiguranju.

Također, Prijedlogu odluke o nabavci prostorija za smještaj Federalnog ministarstva finansija – Porezna uprava FBiH u Tuzli, Orašju i Bosanskoj Krupi.

Delegati će u nastavku ove sjednice, čiji će datum biti naknadno zakazan, razmatrati odluku o prihvatanju zaduženja po Sporazumu o finansiranju između BiH i Međunarodnog fonda za poljoprivredni razvoj (IFAD) za realizaciju Projekta razvoja ruralnih preduzeća i poljoprivrede, kao i odluku o prihvatanju zaduženja po ugovoru između BiH i Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) za realizaciju Projekta Javni prevoz Sarajevo dio 3.

Također, razmatrat će odluku o propisivanju mjere neposredne kontrole cijena utvrđivanjem maksimalne visine marže za pojedine osnovne životne namirnice i druge proizvode te odluku o propisivanju mjere neposredne kontrole cijena utvrđivanjem maksimalne visine marži za naftne derivate.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje