Petak, 24. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Na automobilu Žarka Vujovića ispisani uvredljivi grafiti “4S” i “četnik”

Preuzmite sliku

Premijer i Vlada Tuzlanskog kantona najoštrije osuđuju sinoćnji vandalski čin ispisivanja znaka “4S“ i pogrdnog naziva “četnik“ na vozilu predsjedavajućeg Skupštine Tuzlanskog kantona Žarka Vujovića.

Ovakvim djelima, koji za cilj imaju provokaciju, nema mjesta u Tuzli i Tuzlanskom kantonu, sredini koja je i u najtežim ratnim okolnostima njegovala toleranciju i različitost mišljenja.

 • Nedopustivo je da se bilo ko, samo zato što ima drugačije stavove, stigmatizira i vrijeđa.

  Posebno je to nedopustivo, imajući u vidu ogroman doprinos kojeg je predsjedavajući Vujović dao na sportskom planu, ali i toleranciju koju je njegovao kasnije u političkom životu obnašajući dužnosti u Gradskom vijeću Tuzle.

  Vlada Tuzlanskog kantona, sa mnom na čelu, zahtijeva od policijskih, istražnih i pravosudnih organa da u najkraćem roku pronađu i kazne počinioce ovog gnusnog čina, te time pokažu da su Tuzla i Tuzlanski kanton drugačiji od drugih sredina i da prema ovakvim aktivnostima, koje šire vjersku, rasnu, spolnu ili bilo kakvu drugu netrpeljivost, imamo nultu toleranciju, navodi se u saopćenju.

  Iz Uprave policije MUP-a TK potvrdili su ovaj vandalski čin i saopćili kako službenici policije poduzimaju sve potrebne mjere i radnje u rasvjetljavanju slučaja.

  Automobil predsjedavajućeg Skupštine Tuzlanskog kantona Žarka Vujovića bio je parkiran u naselju Slatina. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje