Utorak, 28. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Muriz Memić: Ako Dalida Burzić ne bude suspendovana spreman sam na nove proteste

Preuzmite sliku

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine pokrenulo je istragu protiv više osoba u slučaju Dženan Memić, i to za krivično djelo ubistvo i pomaganje počinitelju nakon krivičnog djela, potvrdio je za Patriju Muriz Memić, otac ubijenog mladića čija borba za istinu traje više od šest i po godina.

Istraga se vodi protiv bivše glavne tužiteljice Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu Dalide Burzić, a koja je od februara 2019. godine sutkinja Suda BiH, bivšeg tužioca Kantonalnog tužilaštva Merisa Ćate, koji je usred slučaja Memić napustio Tužilaštvo KS i prešao u advokate, protiv bivšeg komesara policije MUP KS Vahida Ćosića, saobraćajnog vještaka Ševala Kovačevića, sarajevskih policajaca Sakiba Kreme i Nurije Mehića te više NN osoba.

U razgovoru za Patriju Memić je kazao da je sve i previše dugo trajalo, s obzirom da je u oktobru 2018. godine Tužilaštvu BiH podnio krivičnu prijavu protiv više od 40 osoba.

“Konačno smo dočekali. Ono što od početka govorimo je istina, ovo više niko ne može zaustaviti. Došli smo u fazu da Državno tužilaštvo radi. Predugo je ovo trajalo, ali s obzirom da znam šta se dešavalo i da su se pojavili novi svjedoci ali izdržali smo. Bio sam u toku, a u Tužilaštvu BiH su me gledali kao oštećenog”, kaže Memić za NAP.

Istragu vide državni tužioci Ćazim Hasanspahić i Dubravko Čampara.

Memić je kazao kako ne želi ni pomisliti da će Dalida Burzić ostati na poziciji sutkinje Suda BiH.

“Očekujem da je UDT suspenduje, bez obzira što je na čelu UDT-a njena prijateljica Alena Kurspahić-Nadarević. Spreman sam na nove proteste ako ona ostane da radi i ne suspenduju je. Imam podršku naroda, i opet ću tražiti njihovu podršku u ovoj borbi”, kazao je Memić.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje