Utorak, 23. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

MUP ZDK traži informacije o Luki Čokari, osumnjičenom za razbojništvo nad župnikom crkve u Kaknju

Preuzmite sliku

Ministarstvo unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona danas je objavilo fotografiju Luke Čokara, osumnjičenog za razbojništvo nad župnikom crkve “Svetog Petra i Pavla” u ulici Mehmeda Skopljaka, općina Kakanj.

Budući da se osumnjičeni još uvijek nalazi u bjekstvu, Uprava policije MUP-a ZDK pozvala je građane koji imaju saznanja o kretanju te osobe da kontaktiraju policijske službenike pozivom na broj 122 ili neposrednim obraćanjem policijskim službenicima na terenu.

Podsjećaju da je 2. septembra 2023. u 21.05 sati Policijskoj stanici Kakanj prijavljeno razbojništvo na štetu župnika pri čemu je izvršilac od njega, uz prijetnju nožem, otuđio određeni iznos novca i dukate. Iz MUP-a navode da su odmah nakon uviđaja pokrenute opsežne aktivnosti na rasvjetljavanju tog krivičnog djela, te su pripadnici Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP-a ZDK u saradnji sa službenicima Policijske stanice Kakanj poduzeli niz operativnih mjera i radnji u cilju identifikacije počinioca te njegovog lišenja slobode.

Dodaju da su 28. septembra 2023., u saradnji sa službenicima Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, službenici Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP-a ZDK, postupajući po Naredbi Kantonalnog suda u Zenici, tokom pretresa stambenih objekata i vozila koje koristi Luka Čokara, rođen 2001., iz Kaknja, na području grada Sarajevo, pronašli dio predmeta koji najvjerovatnije potiču iz izvršenja razbojništva nad župnikom.

Izvršenim pretresom pronađen je određeni iznos novca, kao i nakit i dukati te kutija sa natpisom “Vlasništvo Župe Kakanj“.

Obzirom da prilikom pretresa stambenog objekta nije zatečen osumnjičeni Čokara, za njim je raspisana operativna potraga radi lociranja i lišenja slobode, saopćeno je iz MUP-a ZDK.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje