Petak, 1. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

MUP-u TK donirana 3 službena psa u vrijednosti od oko 2.000 eura (FOTO)

Preuzmite sliku

U četvrtak je u krugu Jedinice policije za specijalnu podršku i OBL u Tuzli održana je promocija donacije tri službena psa MUP-u TK-a, odnosno navedenoj Jedinici od strane „Bosnet Group“ iz Hadžića, Sarajevo.

Riječ je o vrijednoj donaciji pasa pasmine belgijski ovčar koji će, nakon obuke i predvođeni policijskim vodičima službenih pasa, biti namijenjeni za otkrivanje eksploziva i narkotičkih sredstava.

Ovom prilikom, pripadnici Jedinice policije za specijalnu podrušku MUP TK-a su izveli dvije pokazne vježbe sa službenim psima, nakon čega su promovisali novodobivene mlade pse.

“Riječ je o vrijednoj donaciji dobre pasmine pasa belgijski ovčar, vrijednosti cca. 2000 eura po jednom psu i mi se nadamo nastavku dobre saradnje sa firmom “Bosnet”. U narednom periodu slijedi obuka ovih pasa od strane naših instruktora i vodiča pasa, nakon čega će psi pomagati policiji u otkrivanju eksploziva i narkotičkih sredstava” – izjavio je policijski komesar Fadil Šljivić.

“Kompanija Bosnet je prva i jedina fabrika u BiH koja se bavi proizvodnjom hrane za kućne ljubimce i jedna je od najsavremenijih u Evropi. Obzirom da našu hranu koriste sve institucije u BiH, mi smo se odlučili na generalni projekat nabavljanja pasa i pomaganja određenim institucijama. Poslat je cirkularni dopis institucijama na koji je MUP TK-a zainteresovano odgovorio, te smo ostvarili ovu saradnju” – izjavio je Samir Lagarija, direktor Bosnet Group.

Navedenom događaju prisustvovali su ministar unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona Husein Topčagić, policijski komesar Fadil Šljivić, direktor “Bosnet Group” Samir Lagarija i njihovi najbliži saradnici.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje