Nedjelja, 3. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Mundijal budi i bolne uspomene: Pri kraju radovi na hair česmi za “Ljute Krajišnike” (FOTO)

Preuzmite sliku

Radovi na hair česmi za “Ljute Krajišnike” koja će u Vrnograču na sjeverozapadu Bosne i Hercegovine biti otvorena u znak sjećanja na navijače poginule u Poljskoj pri povratku sa utakmice protiv Litvanije u kojoj su “zmajevi” obezbijedili plasman na Mundijal, privode se kraju, javlja Anadolija.

  • tragicno0002-ljuti-krajisnici-navijaci-nesreca
  • Kada sudija na stadionu „Marakana” u Rio de Janeiru označi početak meča Argentina – Bosna i Hercegovina na predstojećem Svjetskom prvenstvo, u Vrnograču će simbolično poteći voda iz hair česme za naše tragično stradale „Ljute Krajišnike”, rekao je Emir Hadžihafizbegović, popularni bh. glumac i strastveni navijač fudbalske reprezentacije BiH.

  • hair-cesma-ljuti-krajisnici
  • Potresen smrću Hasiba Mahmića, Vildana Pehlića i Almira Kasumovića, mladića koji su poginuli 16. oktobra prošle godine u stravičnoj saobraćajnoj nesreći u poljskom gradu Lomža, na povratku sa utakmice u Kaunasu u kojoj je BiH pobjedom nad Litvanijom (1:0) izborila prvi plasman na SP, Hadžihafizbegović odlučio je finansirati gradnju hair česme u znak sjećanja na pripadnike navijačke grupe „Ljuti Krajišnici”.

  • tri-druga-nastradala-navijaci-ljuti-krajisnici-nesreca
  • Uz finaliziranje radova na hair česmi traju i radovi na postavljanju velikog ekrana na kojem će hiljadama navijača biti prikazan historijski trenutak, prvi susret bh. nacionalnog tima na jednom svjetskom prvenstvu. (Anadolija)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje