Subota, 25. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Muftija tuzlanski tokom posjete: Srebrenica zauvijek ostaje glas savjesti i opomene

Preuzmite sliku

Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović boravio je danas u Srebrenici.

U ovom gradu on se prije podne sastao sa svim imamima i glavnim srebreničkim imamom Damirom-ef. Peštalićem, s predsjednikom i članovima Izvršnog odbora Medžlisa IZ-e Srebrenica, te predsjednicima svih džematskih odbora na tom području.

Tokom ovog susreta muftija Fazlović je informiran o stanju u džematima i prilikama u kojima žive muslimani na području ove općine, posebno u kontekstu posljednjih lokalnih izbora i strepnji koje su oni izazvali, istakli su iz Muftijstva tuzlanskog.

U današnjem razgovoru muftije tuzlanskog s imamima i džematlijama u Srebrenici potvrđena je potpuna odlučnost da se sačuva zajedništvo u džematima i opredijeljenost muslimana Srebrenice da svoja životna pitanja uređuju u mjestu gdje su rođeni i gdje žele živjeti. U zajedništvu je najveća snaga i garant opstojnosti muslimana Srebrenice, istaknuto je tokom susreta.

Muftija Fazlović je poručio da će Islamska zajednica nastaviti svoju primarnu zadaću na cijelom srebreničkom području, i da će još snažnije brinuti o stanju muslimana u ovom dijelu domovine.

Nada koju istinska vjera pruža snažan je oslonac svima da istrajemo u borbi s poteškoćama. Srebrenica zauvijek ostaje glas savjesti i opomene, i to moraju svi znati”, kazao je, između ostalog, muftija Fazlović u svome obraćanju.

Poslije podne se muftija susreo i s predstavnicama udruženja majki Srebrenice. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,