Utorak, 16. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Morbidna objava razbijesnila sve: Vršimo uslugu klanja pasa lutalica (FOTO)

Preuzmite sliku

Pozivamo policijske službe i sve odgovorne institucije da ispitaju ovaj slučaj i utvrde tačnost objave koja je izazvala brojne reakcije i osude.

Nedavno se na internetu pojavio video-snimak na kojem Mostarac Roman Jurišić veliča klanje pasa. Snimak je izazvao bijes u javnosti i regionu a povodom njegove izjave oglasilo se i nekoliko formalnih i neformalnih udruženja i grupa za zaštitu životinja.

“Vidjeli na TV-u da je kuco u modi, pa hoće i Bošnjo da bude u modi”, napisao je tada Jurišić i dodao: “Meni je jako žao, ali vam moram saopštiti da ste jedni primitivni glupi balkanski imbecili i da mi se povraća od vas”. naveo je Mostarac koji je izazvao gnjev na društvenim mrežama.

Već danas, internetom kruži morbidna objava izvjesnog Faruka iz Sarajeva koji je uz priložene fotografije zaklanog psa i krvavog noža poručio da vrši uslugu klanja pasa, da dolazi na kućnu adresu i da svoju uslugu naplaćuje 7 KM po komadu.

Pozivamo policijske službe i sve odgovorne institucije da ispitaju ovaj slučaj i utvrde tačnost objave koja je izazvala brojne reakcije i osude. Nadamo se da će se uskoro saznati da li se zapravo radi o bolesnoj šali ili morbidnom poduhvatu. Podsjećamo, prema Zakonu o zaštiti i dobrobiti životinja Bosne i Hercegovine, posebno je zabranjeno namjerno nanositi bol, patnju ili povrede životinjama. Kazne za ova nedjela iznose i do 10.000 KM. (Tuzlanski.ba)

  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,