Srijeda, 29. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ministrica Čolić: Onog trenutka kada se politika počne petljati u rad struke podnosim ostavku

Preuzmite sliku

U Plavoj sali BKC-a u Tuzli danas je održana konferencija za medije povodom trenutne epidemiološke situacije uzrokovane koronavirusom COVID-19.

Ministrica zdravstva u Vladi Tuzlanskog kantona Dajana Čolić kazala je kako je konferencija za medije organizovana zbog pokušaja širenja dezinformacija određenih političkih subjekata koji redovno bježe od preuzimanja odgovornosti posebno na nivou Grada.

“Nažalost sve ono što se tiče COVD-a u posljednje vrijeme se koristi u predizborne svrhe, nama to nije cilj. Smatram da je korištenje epidemiološke situacije u političke svrhe neprihvatljivo. Građani zaslužuju da imaju prave informacije, a ne one koje su politički obojene. Sada svi treba da radimo, a svakako da će doći vrijeme kada će se potegnuti pitanje moralne, krivične, ljudske i svake druge vrste odgovornosti svih koji su uključeni u pružanje zdravstvenih usluga stanovništvu’ – kaza je Čolić te se osvrnula na testove za COVID-19.

“Nije istina da nema testova. Od početka pandemije do danas uređano je preko 40 hiljada testiranja. Tesitranja se rade po smjernicama SZO. Osim što su institucije pod ingerencijom Vlade TK nabavile sve što je potrebno i Domovi zdravlja su morali da samoinicijativno u saradnji sa svojim osnivačima (gradovima i općinama) nabave ono što im je potrebno za nesmetano pružanje usluga pacijentima” – kazala je ministrica Čolić.

Ministrica zdravstva u Vladi Tuzlanskog kantona Dajana Čolić kazala je kako je Tuzlanski kanton jedan od rijetkih u kojem do danas nije bilo uplitanja politike.

‘Ovdje se isključivo pitala struka i struka je bila ta koja je vodila priču. Onog momenta kada se politika počne da petlja u rad struke ja obećavam da ću kao ministrica zdravstva i predsjednica Kriznog štaba TK dati ostavke na ove pozicije jer u takvim uslovima i okolnostima ne želim da radim, a ujedno ne želim ni druge članove Kriznog štaba dovesti u takvu situaciju. Život ide dalje i nakon 15. novembra, zaista se pitam da li je sve to vrijedno” – zaključila je Čolić u svom današnjem obraćanju medijima. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje