Utorak, 21. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ministar policije KSB o samoubistvima maloljetnika kod Viteza: Zakazali smo svi

Preuzmite sliku

Policija će učiniti sve u njenoj moći da pomogne u rasvjetljavanju uzroka samoubistava nekoliko maloljetnika u selu Jardol kod Viteza, kazao je ministar unutarnjih poslova Kantona Središnja Bosna Feliks Vidović.

– Želim izraziti najdublju moguću sućut obiteljima tragično preminulih mladih osoba. Kad su u pitanju aktivnosti koje je MUP provodio, sastavljeno je izvješće nakon očevida i dostavljeno je nadležnom tužiteljstvu na dalje postupanje. Prema informacijama kojima raspolažem, Tužiteljstvo KSB formiralo je predmet kako bi se ispitale sve okolnosti vezane za nemile događaje. MUP je na raspolaganju i nadležnom tužiteljstvu kao i svim građanima koji eventualno imaju neka saznanja o potencijalnim razlozima – izjavio je Vidović nakon sjednice županijske vlade.

Zasad, kaže, Tužiteljstvo još uvijek nije zatražilo od policije pokretanje istrage.

– Predmet je tek formiran, ovih dana imat ćemo sastanke s Tužiteljstvom pa ćemo vidjeti u kom pravcu ići. Činjenica je da sama učestalost upućuje na osnovanu sumnju da se ne radi o izoliranom slučaju. Sad što je razlog tome? To su toliko kompleksne teme, trebalo bi interdisciplinarno pristupiti tome probleme i eventualno pokušati dokučiti potencijalne razloge. Hoćemo li uspjeti, vidjet ćemo – kazao je.

Vidović je dodao kako smatra da MUP nije zakazao u ovom slučaju.

– Mislim da MUP nije zakazao, je li zakazala društvena zajednica, jesmo li svi zakazali kao kolektiv, očito jesmo. Sad, gdje se krije taj uzrok, nažalost, nisam kadar odgovoriti na to pitanje – rekao je Vidović.

Podsjetimo, samoubistvo u zadnje dvije godine počinila su četiri tinejdžera iz ovog naselja.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje