Srijeda, 19. Juna 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ministar Dizdar ponovo posjetio povratničke porodice: ‘Naša podrška će biti ustrajna kao njihova borba’

Preuzmite sliku

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Nerin Dizdar danas je ponovo posjetio povratničke porodice Osmanović i Omerović u Podrinju, iskazujući opredjeljenje resornog ministarstva za pomoć i podršku.

Naime, porodicu Osmanović u Cerskoj prije nekoliko mjeseci zadesila je tragedija. Nosioca domaćinstva Hariza Osmanovića usmrtila je poljoprivredna mašina prilikom obavljanja redovnih poslova.

  • Povratnik Mirsad Omerović je pak prije mjesec dana priveden u prostorije PU Srebrenica, povodom statusa na društvenim mrežama, u kojem je negodovao održavanje koncerta na 28. godišnjicu genocida u Srebrenici.

    Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Nerin Dizdar je u oba slučaja posjetio porodice i iskazao podršku.

  • Uz poruku da će podrška Ministarstva biti “ustrajna kao i borba ovih povratnika”, ministar Dizdar danas je boravio u posjeti porodicama Omerović i Osmanović.

    “Obično se ‘u prvi mah’ svi odazovemo i ponudimo pomoć, nakon čega te porodice budu prepuštene same sebi. Što se nas tiče obećanje prema ovim porodicama je ispunjeno. Radi se o povratničkim porodicama i moja obaveza je da podršku koju smo obećali ispratimo do kraja, i budemo njihova stalna podrška. Drago mi je ako su ove porodice vidjele oslonac u nama i sretni smo ako povratnici osjete našu podršku kada im je ona najpreča”, poručio je, između ostalog, Dizdar.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje