Četvrtak, 20. Juna 2024.
Tuzlanski.ba logo

Milena Radulović tri godine čeka pravdu: Poznati javno pročitali gnusna pitanja postavljana tokom ročišta

Preuzmite sliku

Glumica Milena Radulović i još 14 devojaka već duže od tri godine čekaju svoju pravdu u postupku protiv profesora glume Miroslava Aleksića kojeg su optužile za silovanje i seksualno uznemiravanje dok su pohađale školu glume.

Kada je, krajem prošle godine, završeno i ročište na kojem je Milena svjedočila, odgovarajući na pitanja Aleksićevog advokata, za medije je tada izjavila da je to bio mučan proces, ali da se nada da ovoj priči dolazi kraj. Međutim, od presude još ništa, a na sporadičnost pravosudnih institucija, te na nedopustiva pitanja koja su postavljana Mileni i drugim djevojkama, upozorile su brojne javne ličnosti kroz kampanju 1236 dana. Među njima su Nataša Bekvalac, Seka Aleksić, Sara Jo te brojni drugi glumci, muzičari, sportisti, influenseri.

”Je li vam on naredbodavno ili normalno rekao da raširite noge?”; ”Jeste li vi nekada u životu vidjeli kako izgleda silovanje?”; ”Zašto niste snažno stegnuli zube da biste sprečili da vam gurne jezik u usta”?, samo su neka od pitanja sa Suda tokom obavljenih ročišta koja su zgrozila javnost. Ta pitanja su poznate ličnosti odlučile objelodaniti kroz ovu kampanju.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli @123.6dana

Njihova poruka je jasna: ‘’Hajde da nam bude važno, ne dozvolimo da žrtve prolaze kroz dodatnu traumatizaciju na sudu!’’.  Kampanja je vrlo brzo dobila veliku podršku na društvenim mrežama, a akteri se nadaju da će bar na ovaj način izvršiti pritisak na institucije da zaštite žrtve onako kako to dolikuje. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje