Subota, 2. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Milanović na 30. obljetnici utemeljenja HVO-a u Mostaru

Preuzmite sliku

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović, predsjednik Hrvatskog narodnog sabora (HNS) BiH Dragan Čović, te brojna izaslanstva iz BiH i Hrvatske položili su u petak vijence i zapalili svijeće na Središnjem spomeniku ispred Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače u Mostaru, au povodu obilježavanja 30. obljetnice utemeljenja Hrvatskog vijeća obrane (HVO).

Trenutno se u Kosači održava središnja svečanost obilježavanja navedenih obljetnica, a tom prigodom Milanović će posmrtno odlikovati Redom kneza Domagoja s ogrlicom za pokazanu osvjedočenu hrabrost i junaštvo u ratu Ivu Lozančića te Redom bana Jelačića za iznimno uspješno zapovijedanje postrojbama HVO te za sveukupne zasluge u njihovom ustroju. Zborna područja Mostar, Tomislavgrad, Vitez i Orašje.

Također, predviđeno je i prigodno obraćanje hrvatskog predsjednika.

Predsjednici svih stranaka okupljenih u HNS-u BiH, predvođeni Draganom Čovićem, danas će također održati sastanak s Milanovićem.

Sastanak će se održati u hotelu Buna kod Mostara od 14.30 sati, saopšteno je za medije predviđeno prije održavanja sastanka u 14.15 sati.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,