Srijeda, 22. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Mijatović: Vrhunski srpski patriotski čin danas je distancirati i riješiti se ovakvih politika

Preuzmite sliku

Ministar razvoja, poduzetništva i obrta Federacije BiH Vojin Mijatović objavio je svoju reakciju na sankcije koje su Sjedinjene Američke Države uvele dužnosnicima koji dolaze iz bh. entiteta Republika Srpska.

“SNSD i njihovi sateliti su pod parolom borbe za RS upravo taj entitet stavili pod sankcije. Slijede veoma teški mjeseci u kojima će sve biti blokirano, kompletno rukovodstvo entiteta RS je pod sankcijama i to vrlo jasno, zbog narušavanja Dejtonskog mirovnog sporazuma i visoke korupcije. Ovi ljudi su doveli u poziciju izolacije prevashodno srpski narod u Bosni i Hercegovini. Jasno je da se traže normalnije i drugačije politike među srpskim političkim strankama, da li ih ima, vidjet ćemo.

Ovdje se neće stati, međunarodna zajednica je spremna da nastavi sa kažnjavanjem onih koji vode ovakve politike, a da budemo jasni ni zvanični Beograd neće pomoći istima, jer interesi Srbije su interesi Srbije, ali to mnogi od njih ne shvataju”, naveo je Mijatović.

Mijatović je poručio da je danas “vrhunski srpski patriotski čin distancirati se i riješiti ovakvih politika”.

“Vrhunski srpski patriotski čin danas je distancirati se i riješiti se ovakvih politika, nadam se da će sada to mnogi shvatiti i da se može pronaći nova većina i drugačiji pristup na političkom tržištu u RS-u.

Vi “veliki“ Srbi ste entitet RS stavili pod sankcije, to vam vrlo jasno kaže onaj koga zovete srpskim izrodom i izdajnikom.

Vidjet ćemo kako će mene, a kako vas historija upisati”, poručio je Mijatović.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,